nathanlack

Subtitle

Eiffeltornet tas ner i 20 år!

Eiffeltornet i Paris har blivit en ikon för Frankrike och är känt världen över för sina vågade och ovanlig struktur.
Detta Paris landmärke är uppkallad efter dess Iscensätter formgivare Gustave Eiffel byggdes mellan 1887 och 1889 och byggdes som ingången bågen för världsutställningen, som var en världsutställning som märkning centennial firandet av den franska revolutionen, med Eiffeltornet som invigdes den 31 mars 1889, och öppnade den 6 maj 1889.

Med 200,000,000 människor efter att ha besökt Eiffeltornet sedan dess konstruktion, det gör detta monument monumentet mest besökta betalas per år och att vara den högsta monumentet i världen fram till 1930 och fortfarande den högsta i Paris, Eiffeltornet har sett några stora händelser under sin tid.

Men när Eiffeltornet byggdes, var de mötte motstånd, som allmänheten kände att det var fult, även om människorna i Paris idag inte vill vara utan det, eftersom det är allmänt anses vara ett slående strukturella konstverk!
Människor var också chockade på djärvhet forma, förhör Gustave Eiffel undrar om han verkligen var en bra tekniker, men att han och sina ingenjörer var kända brobyggare, han kom tillbaka med kommentarer om att den var baserad på matematiska beräkningar utnyttja luftmotstånd.
Och inklusive den 24m antennen, Eiffeltornet är 324 meter högt och väger in på 7.300 ton kan gunga 6 till 7cm i vinden och termisk expansion av metall på sidan mot solen, beroende på den omgivande temperaturen, toppen av tornet kan skifta från solen av upp till 18 cm.
Grund av fick Gustave Eiffel endast tillstånd för Eiffeltornet att stå i 20 år, som det vidare till staden, Eiffeltornet var tas i 20 år, men eftersom det blev värdefulla som en kommunikation resurs, det var tillåtet att finnas kvar även efter det att tillståndet hade löpt ut.
Och eftersom Eiffeltornet var ursprungligen tänkt som en tillfällig struktur, det nu målas varje 7 år, bara för att stoppa detta berömda monument från rost!

Det finns tre nivåer i allt och trappan börjar på södra towers, men både första och andra nivå kan nås med trappor och hissar. Toppmötet i tredje nivå är ännu endast nås med hiss. På den första plattformen fortsätter trappan upp från east tower.

Vidtar åtgärder är inte för krigslist hjärtan, eftersom det faktiska antalet trappor innehåller 9 steg till biljettluckan vid foten av Eiffeltornet, 328 steg till den första nivån, 340 steg till den andra nivån och 18 steg till lyften på den andra nivån. Och när programmet avslutas hissen på den tredje nivån, det finns en annan 15 fler åtgärder att stiga upp till den övre observation plattformen. Om du tror att detta en bra idé eller inte, antalet faktiska steg trycks regelbundet på sidan av trappan att ge dig en indikation på dina framsteg och det finns totalt 710 steg!

Åtminstone kan du alltid äta middag på restaurangen att fånga din andedräkt innan gå tillbaka ner till botten, eller om du är mer energisk då du kan åka skridskor, som har hållits på Eiffeltornet varje vinter sedan 2004!

Och även om de flesta människor har tanken att Eiffeltornet kan ses från nästan var som helst i Paris, detta är faktiskt inte fallet och det finns endast ett fåtal av de högre byggnader som kan få en klar bild av tornet.

Även om människor inte hade hört talas om Eiffeltornet innan, om de gillar James Bond filmer, då var de noga med att veta det efter 1985 filmen en måltavla när James Bond jagar maj spelas av skådespelerskan Grace Jones på Eiffeltornet som hon fallskärm från tornet. Video av filmens tema innehöll också flera scener i pop gruppen Duran Duran iscensatt på tornet också.

På nyårsafton 2000 för Millennium firandet spelade Eiffeltornet en viktig roll i Paris, som det hade fyrverkerier som exploderade från tornet i en spektakulär uppvisning hela längd.

Så om du inte har haft möjlighet att besöka Eiffeltornet, då är det väl värt är ansträngningen, som utsikten över Paris som du stigande andlös och en syn som du inte kommer att glömma.